За Adam's Shoes

Adam's Shoes е Македонска компанија со главно седиште во Скопје, Македонија.

Основана во септември 2006 година, со главна дејност: увоз и продажба на високо-квалитетни обувки за мажи и жени од следните брендови:

Adam's Shoes, Wall Street, Yoshino, Khrio, Manas, No Place, Laura Amat, Zinda, Ipanema, Ipanema Unique, Mel, Rider, Grendha, Ipanema Gisele Bundchen, Adam's Flex, Kids Shoes, Adam's Kids, M-Kids, Ipanema kids, Hello Kitty, Cars, Pe Com Pe

Првиот продажен простор е отворен во строгиот центар на Скопје со еден вработен, за подоцна со тек на време а и поради зголемен интерес за обувките, да се отвори следната проавница во City Gallery на градскиот плоштад.

Следната година следува отворање на продавницата во Т.Ц. Соравија, а кратко потоа и продавницата во Куманово во Т.Ц. Сума.


Во текот на следната година отворени се продавниците во Градски Трговски Центар и Т.Ц. Рамстор.Поради големиот интерес за обувките од брендовите на Adam's Shoes, отворена е продавница и во Битола.


Конечно, во 2012 година, отворена е и најновата продавница во Skopje City Mall.

Денес Adam's Shoes брои повеќе од 30 вработени и претставува синоним за успешна модна компанија од Македонија.